2022-01-12 13:50:48• hírek • Szatmár.ro

Éjjeli program a Máltai Szeretetszolgálatnál - a megfelelő jelenlét életeket menthet

“A napokban a hideg tél megmutatja zord és ijesztő oldalát. Nem is hiszitek, hogy hányan vannak jelenleg is veszélyben a mínusz fokok miatt. Önkénteseinkkel együtt igyekszünk segíteni nekik, tudva, hogy ezekben a nehéz időkben egy adag étel, egy meleg tea - egy kedves szó felbecsülhetetlen, sőt sokszor életmentő lehet!” – olvasható a szervezet Facebook oldalán.

A Máltai Szeretetszolgálat kiemelten fontosnak tartja a rászorulók támogatását, legyen szó súlyos katasztrófákról, idősgondozásról, hajléktalan személyek ellátásáról, vagy fogyatékkal élő embertársaink korszerű fejlesztéséről.

“A napokban a figyelmünk leginkább azokra a személyekre irányul, akik megítélésünk szerint a leginkább veszélynek vannak kitéve. A sok más általános programunk mellett (Segítő Háló, meleg ebéd az időseknek, Nappali Központ, stb.) most a hajléktalanokat támogató akciók kerültek előtérbe.” - meséli Gyenes Kincső, a szervezet önkéntes koordinátora.



“22 órakor szoktunk kezdeni, elkészítjük a teát és csomagoljuk az ételt, amit aznap viszünk. 23 óra magasságában a fiúk elindulnak. Mindig van a csapatban egy olyan önkéntes, aki elsősegélyt tud nyújtani szükség esetén, illetve elérhető szociális munkásunk/ tanácsadónk is, aki komplex probléma esetén beavatkozásra kész. Segítségünk nem “csupán” materiális dolgokban merül ki, erre mindig odafigyelünk.” - teszi hozzá Kincső.

A szervezet munkatársai, csakúgy, mint az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség arra kérnek mindenkit, hogy a dermesztő hidegre való tekintettel fokozottan figyeljenek oda az (éjjel is) utcán tartózkodókra.







Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: